Project Op Fietse Drenthe in 2019 van start op ISK in Pittelo!

Wordt deze school de fietsschool van het jaar?

Op 15 januari gaat om 12:00 uur op de ISK van het Dr. Nassau College aan de Merwedestraat 16 het project Op Fietse Drenthe gaat van start met een spetterende opening. Alle leerlingen zijn aanwezig en mogen meedoen.

Foto © https://en.wikipedia.org/wiki/Bicycle

Op Fietse is, naast een project, ook een wedstrijd die leerlingen stimuleert om zo veel mogelijk met de fiets naar school te gaan wanneer mogelijk. Fietsen maakt leerlingen slimmer. Wanneer zij op de fiets naar school komen, werken de hersenen actiever en steken leerlingen dus meer op van de les. De leerlingen van de internationale schakelklas (ISK) van het Dr. Nassau College zijn allemaal nieuwkomer in Nederland. Velen zijn gevlucht vanuit landen in het Midden-Oosten of Afrika. In Nederland leren ze soms pas voor het eerst fietsen en moeten ze ineens deelnemen in het drukke verkeer. Vandaar dat de school het belangrijk vindt om aandacht te besteden aan veilig fietsen.

Tijdens de opening gaat het project feestelijk van start met een demonstratie door BMX’er Daan Boverhof en een optreden van een dansgroep bestaande uit leerlingen van de ISK. Wethouder Harmke Vlieg zal vervolgens samen met een ISK-leerling de officiële opening van het project verrichten.

Verderop in het schooljaar zal een fietscontrole plaatsvinden en gaan leerlingen fietsen repareren i.s.m. wijkbewoners. Er is een inzamelingsactie gehouden zodat er genoeg fietsen beschikbaar zijn. Zo krijgt iedere leerling de kans om mee te doen. Op school worden tijdens de lessen burgerschap verkeerslessen gegeven en wordt aandacht besteed aan gezonde voeding en genoeg water drinken.

JOGG en Mijn Buurt Assen ondersteunen

Het project Op Fietse wordt georganiseerd en gestimuleerd door Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) van Vaart Welzijn. Het doel van JOGG is het veranderen van de omgeving van het kind om gezonde keuzes te stimuleren. Op Fietse wordt grotendeels mogelijk gemaakt door Mijn Buurt Assen (MBA). Dit is een samenwerking tussen de gemeente Assen, woningcorporatie Actium en Vaart Welzijn. Mijn Buurt Assen is bedoeld om buurtinitiatieven te stimuleren en te faciliteren. Van de speeltuin opknappen tot een buurtfeest of -markt: er zijn projecten vóór iedereen, dóór iedereen. Als u als inwoner ook een initiatief heeft, kijk eens op de website www.mijnbuurtassen.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.