Praktisch Verkeersexamen op de fiets

Op dinsdag 14 mei, woensdag 15 mei en donderdag 16 mei a.s. verzorgt Veilig Verkeer Nederland, afdeling Assen het Praktisch Verkeersexamen voor het regulier onderwijs in Assen. 

De start en finish is bij Sporthal De Timp. De leerlingen fietsen een traject door het centrum van Assen, waarbij zij onderweg verkeerssituaties tegenkomen die kenmerkend zijn voor Assen. Door de vele werkzaamheden op de diverse wegen is de route al diverse keren aangepast.

Foto © Gerrit Mennink

Tijdens het examen worden de leerlingen beoordeeld door verschillende posten langs de route. Zij beoordelen aan de hand van een controlelijst of de leerlingen goed handelen. Leerlingen zijn geslaagd voor het Praktisch Verkeersexamen als ze 80% van te behalen punten gehaald hebben. Bij verkeersgevaarlijk gedrag, zoals bij een ernstige voorrangsfout of bij roekeloos gedrag is de leerling gezakt, ongeacht het behaalde aantal punten.
Wethouder Janna Booij zal dinsdag 14 mei om 08.45 uur het officiële startsein geven. Voordat de leerlingen vertrekken is er eerst nog een laatste keuring door een fietsenmaker of de fiets wel aan de eisen van een Dagfiets voldoet.
Voor de leerlingen die het deze dag niet halen of ziek zijn, is er de mogelijkheid om op 6 juni a.s. aan het herexamen mee te doen.
Het Praktisch Verkeersexamen voor het speciaal onderwijs en de ISK is op 20 en 24 juni.
Het Praktisch Verkeersexamen wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Provincie Drenthe en Gemeente Assen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.