PLOP wil inrijtijden centrum flexibel handhaven

Met ingang van januari 2019 wordt er strenger gehandhaafd als het gaat om auto’s in de binnenstad buiten inrijtijden. De inrijtijden staan duidelijk aangegeven, zodat iedereen weet waar men zich aan moet houden. Maar enige flexibiliteit in de handhaving is volgens PLOP gewenst.

Veiligheid door flexibiliteit     “De Stadspartij PLOP stemt van harte in met een strenge handhaving van de inrijtijden binnenstad,” zegt woordvoerder Lia de Ruiter. Maar enige flexibiliteit is, volgens haar, ook gewenst. Zij haalt het voorbeeld aan van een ondernemer die op vrijdagavond de dagopbrengst moet wegbrengen. Hij wil vanwege zijn veiligheid niet lopend naar de auto. “Dus rijdt hij, op vrijdagavond, rond 22.00 uur, met de auto naar de zaak. Gevolg, een bekeuring van €104,” verzucht De Ruiter.

Ontheffingsregeling     Assen wil een goed vestigingsklimaat, waar het voor ondernemers aantrekkelijk wordt om zich te vestigen. De binnenstad, de leegstand en de inrichting van het Koopmansplein hebben de volle aandacht. “Maar moet het toch ook mogelijk om een ontheffingsregeling te creëren voor ondernemers die duidelijk aan kunnen geven waarom zij buiten de inrijtijden kortstondig met de auto in de binnenstad moeten zijn?” betoogt De Ruiter.

Zij wil van het college weten of er gedacht wordt aan zo’n regeling. En als het college een dergelijk regeling niet wil, vraagt De Ruiter zich af wat dan de achterliggende reden is om dit niet te faciliteren.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.