PLOP maakt zich zorgen over “shaming” en “naming” van (jonge) vrouwen

Raadsleden vragen    Het NOS journaal berichtte onlangs over een beschamend en schandalig fenomeen. Het zogenaamd “ontmaskeren” van met name (jonge) Turkse en Marokkaanse vrouwen op “geheime” groepen op de app Telegram. Deze ontmaskering heeft desastreuze gevolgen voor de betreffende vrouwen.

“Dit is een beschamende, schandalige “shaming” en “naming” van (jonge) vrouwen. Zij worden als hoer bestempeld en als zodanig aan de schandpaal genageld,” zegt een furieuze Janna Booij fractievoorzitter van PLOP. “In feite worden deze meiden digitaal verhandeld, omdat ook de persoons- en contactgegevens van de vrouwen beschikbaar worden gesteld.” Het zodanig afschilderen van deze jonge vrouwen heeft verschrikkelijke gevolgen voor nu en voor hun verdere leven.

PLOP wil van het college weten of het probleem zich voor doet en hoe groot het probleem eventueel is in Assen. “En natuurlijk vragen we het college wat wordt gedaan om de meisjes en vrouwen juridisch en qua hulpverlening bij te staan?” En ook moet volgens Janna Booij worden nagegaan of de daders van dit soort praktijken kunnen worden opgepakt met het doel ze te straffen. “Want ze mogen hier niet mee wegkomen.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*