Over al of niet verhogen van OZB wil de raad in november bij de begroting beslissen

De VVD heeft problemen met een verhoging van de OZB die meer bedraagt dan de inflatie, de zogenaamde boventrendmatige verhoging. De VVD diende bij de behandeling van de Voorjaarsnota een motie in om voor deze trendmatige verhoging “alternatieven uit te werken.”

In het verleden zijn tussen de raad een het college afspraken gemaakt dat een boventrendmatige verhoging van de OZB mogelijk in 2017 aan de orde kan zijn.

OZB Verhog       Roald Leemrijse (VVD) was van mening dat er voldoende financiële ruimte was om te besluiten deze boven trendmatige OZB verhoging niet door te laten gaan. Alle fracties vonden dit een voorbarige motie omdat het college bij de begroting wel zou aangeven hoe de zaken er financieel voorstaan. En of een boventrendmatige verhoging noodzakelijk is.

Wethouder Albert Smit betoogde dat de motie niet nodig is omdat het college zich houdt aan de met de raad afgesproken kaders. Dat betekent dat er 2017 de mogelijkheid bestaat tot boventrendmatige verhoging. De PvdA zei ervan uit te gaan dat het college zijn best deed de lasten voor de burgers zo laag mogelijk te houden. De SP stelde vast dat er dus “alternatieven uitgewerkt moeten worden” en dat kan het beste bij de behandeling van de begroting in november.

Afgezien van de de VVD stemden alle fracties tegen de motie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.