Oproep om onderzoek naar kindermishandeling in Drenthe te behouden

De polikliniek voor de opvang, onderzoek en eerste behandeling van mishandelde en misbruikte kinderen in Drenthe wordt gesloten. De raad wil dat die expertise in Drenthe behouden blijft om kinderen snel te kunnen helpen.

Cindy Vorselman (PvdA) zei dat er een brief was ontvangen waarin melding werd gemaakt van het opheffen van de zogenaamde Kinderpoli. Daar werden kinderen opgevangen en onderzocht als er sprake was van mishandeling of misbruik. Zij pleitte ervoor deze ervaring in Drenthe te behouden om kinderen snel te kunnen onderzoeken en behandelen zodat de schade voor het verdere leven beperkt blijft. De deskundigheid wordt nu ondergebracht bij het Forensisch Instituut en de GGD. Wilfried de Jong (D66) stelde voor de deskundigheid onder te brengen bij ‘Veilig thuis Drenthe,’ als onder deel van GGD Drenthe.

GGD     Wethouder Harmke Vlieg zei op de hoogte te zijn van de sluiting van de kinderpoli. Maar de staatsecretaris heeft al kwartiermakers op pad gestuurd. Zij gaan overleg plegen met gemeenten en de GGD om de wijziging in goede banen te leiden. Het uitgangspunt is regionaal en laagdrempelig. “Trouwens de GGD heeft deze kennis en expertise al in huis dus zal de overgang soepel verlopen” verwacht wethouder Vlieg.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.