ONDERZOEK NAAR FACTORY OUTLET CENTER IN ASSEN

De gemeente Assen gaat samen met een groep investeerders (F.O.C. Assen B.V.) de mogelijkheden onderzoeken om een Factory Outlet Center te realiseren in Assen-Zuid. Beide partijen hebben daartoe een intentieovereenkomst ondertekend.

Impuls voor recreatieve Zone Assen-Zuid
In een Factory Outlet Centre worden merkkleding, schoenen en sieraden aangeboden tegen gereduceerde prijzen. Het gaat vaak om voorraden die uit winkels worden teruggehaald omdat bijvoorbeeld nieuwe collecties worden geïntroduceerd.
Achter F.O.C. Assen B.V. staan merken en fabrikanten als Gaastra en McGregor. Ook met andere toonaangevende modemerken onderhoudt F.O.C. Assen B.V. nauwe banden.
F.O.C. Assen B.V. heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in een vestigingslocatie die gelegen is in de Toeristisch Recreatieve Zone Assen-Zuid, grenzend aan de nieuwe op- en afritten naar de A-28 en in de nabijheid van het TT-circuit.
De ontwikkelaar is van plan een bedrag van 40 miljoen euro te investeren. Realisering van het centrum levert naar verwachting 500 arbeidsplaatsen op.

Impuls voor de Asser economie
Het Outlet project draagt bij aan een verdere versterking van de economische structuur van Assen en omgeving. De werkgelegenheid in stad en regio krijgt een forse impuls. Het Factory Outlet Center en het koopcentrum in de binnenstad van Assen kunnen elkaar versterken, met als gevolg versteviging van de regionale concurrentiepositie van de stad. Ook ontstaan nieuwe kansen met betrekking tot de doorontwikkeling van de Toeristisch Recreatieve Zone Assen-Zuid.

Maar eerst verder onderzoek
De besprekingen met de ontwikkelaar hebben er toe geleid dat het college heeft besloten om met F.O.C. Assen B.V. een intentieovereenkomst aan te gaan om de mogelijkheden van een Factory Outlet Center verder te onderzoeken en uit te werken. Het onderzoekstraject zal geruime tijd in beslag nemen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.