Nieuwe werkwijze van de raad ook in Reglement van Orde geregeld

De gemeenteraad werkt sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart op een andere manier. Voortaan vergadert de gemeenteraad een keer per maand in plaats van twee keer per maand. De raad stemde afgelopen donderdag in met het bij behorende Reglement van Orde.

In gesprek met inwoners     Het idee achter de nieuwe werkwijze, eenmaal in de maand vergaderen, is dat raadsleden meer tijd hebben om met inwoners en andere belanghebbenden in gesprek te gaan, voordat er besluiten worden genomen. Door minder te vergaderen is er meer ruimte voor werkbezoeken, ontmoetingen en gesprekken op locatie.

Raadsavond blijft op donderdag     Donderdagavond blijft de raadsavond. Burgemeester Out maakte iedereen er nog wel op attent dat de vergaderingen voortaan om 10.00 uur beginnen. Meer informatie daarover vindt u op gemeenteraad.assen.nl.

Bert Homan (VVD) zei dat met alle fracties overleg was geweest over de positie van de plaatsvervangende raadsleden en hun vergoeding. Door de CDA fractie was daar een tekst voor aangeleverd. Maar de PLOP fractie twijfelde of één en ander paste binnen de wettelijke kaders. Homan stelde voor dat de griffie dit voorstel zou bekijken en checken op de juridische merites en met een uitgewerkt voorstel komen. En in een volgende vergadering kan de raad er dan over besluiten. Cindy Vorselman (PvdA) sprak de wens uit dat deze werkwijze een goede kans zou krijgen. “Met de evaluatie in 2019 zien we dan wat het heeft opgeleverd.”  

De raad stemde unaniem in met het voorstel en wacht het voorstel van de griffie af.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.