Nieuwe kruising Rolderstraat Abel Tasmanplein

Voor de kruising van de Rolderstraat met het Abel Tasmanplein wordt een nieuw ontwerp gemaakt. Momenteel ligt er op deze kruising nog een tijdelijke rotonde. Het nieuwe ontwerp wordt een totaalplan voor de kruising Rolderstraat/Abel Tasmanplein en het weggedeelte tot aan de Jan Fabriciusstraat.

          De tijdelijke rotonde is in 2016 aangelegd tijdens de uitvoering van de werkzaamheden aan het nieuwe stationsgebied en de Stadsboulevard. Maar de werkzaamheden aan de Stadsboulevard zijn nagenoeg afgerond. Dus wordt het tijd om van tijdelijke rotonde een permanent kruispunt te maken. er wordt werk met werk gemaakt, dus in de plannen wordt ook de vernieuwing van het oude riool uit de jaren vijftig meegenomen.

Inloopavond     De gemeente bespreekt het ontwerp met direct omwonenden en aanliggende bedrijven. Komend najaar is het ontwerp gereed. Hierover komt een inloopavond. De datum van die avond wordt tijdig bekendgemaakt. De aanleg van de nieuwe kruising staat gepland in 2019. Tot die tijd blijft de tijdelijke rotonde in gebruik.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.