Nieuwe college faalde jammerlijk bij het waarmaken van de eigen uitgangspunten!!

“Een samenleving waarin mensen gezien worden, deel kunnen nemen aan de samenleving en samen met anderen regie kunnen nemen over het eigen leven.” Dit is het eerste wat het nieuwe college wil bereiken om te komen tot een Sociaal Assen. Maar het college faalde daarin volledig bij de presentatie van bestuursakkoord 2018- 2022.

Er was besloten het nieuwe akkoord te presenteren op het dakterras dat aansluit bij de kantine op de derde etage van het gemeentehuis. Het weer leende zich er voor, dus waarom niet? Maar helaas waren het terras en de kantine gescheiden door een paar traptreden.

Traptreden die voor Erik Smit onneembaar waren. Erik, de fotograaf van de website Assen Stad, zit namelijk in een rolstoel.   

Na enig heen en weer gepraat, moeilijk kijken en achter de oren krabben was er voor Erik maar één oplossing, af door de zijdeur!

De presentatie op het dakterras had eenvoudigweg kunnen worden ingeruild voor een presentatie in de aangrenzende kantine. Dat was een plek waar Erik met zijn rolstoel immers al was. Het meest schrijnende is dat alle onderhandelaars over het nieuwe college akkoord daar aanwezig waren, maar niet ingrepen. Onderhandelaars die het voorwoord van het bestuursakkoord beginnen met, “Samen aan de slag in Assen, met oog voor elkaar.” Zij hadden blijkbaar geen oog voor hun omgeving en accepteerden dat Erik de presentatie niet mee kon maken. Zij kwamen dus niet op het idee om het akkoord te presenteren in de kantine, waar ieder inclusief Erik, de presentatie wel kon meemaken.

En het waren deze nieuwe wethouders en fractievoorzitters die met droge ogen stonden te vertellen hoe ze samen met Assenaren het sociale beleid vorm wilden geven. Maar dat er zich voor hun ogen een klein drama voltrok daar hadden ze geen oog voor.

Zo blijkt maar weer, iets opschrijven is één ding, maar het waar maken is van een andere orde en vraagt een andere instelling.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.