‘Mijn Koopmansplein’ voor alle Assenaren

Wethouder Anry Kleine Deters heeft maandagmiddag de aanvraag van de gemeente Assen voor het provinciale binnenstadsfonds aan gedeputeerde Cees Bijl overhandigd. De gemeente rekent drie miljoen euro van de provincie om de Asser binnenstad aan te pakken. De gemeenteraad stemde vorige week al in met een gemeentelijke bijdrage van drie miljoen. Vastgoedpartijen dragen ook fors bij.

KoopmPlein FONDS          Mijn Koopmansplein     De wethouder wil de komende twee maanden de inwoners van Assen betrekken bij de verandering van het Koopmansplein. Op 19 maart begint de campagne ‘Mijn Koopmansplein’ daarin worden inwoners opgeroepen hun eigen Koopmansplein te ‘ontwerpen’. Op een luchtfoto van het Koopmansplein is het plein zelf een wit vlak. Assenaren kunnen naar hartenlust tekenen, schrijven en ontwerpen om het plein in te vullen. Alle middelen worden ingezet om mensen te bereiken, Berichten van de Brink, Facebook, Twitter, Instagram, een eigen website en informatie in het stadhuis. De gemeente organiseert op een van de zaterdagen in april een activiteit op het Koopmansplein om actief met inwoners en bezoekers in gesprek te gaan.

Vastgoed en Onderwijs     Door gesprekken met vastgoedpartijen en ondernemers wil de gemeente te weten komen wat hun wensen voor het Koopmansplein zijn. Ook zoekt de gemeente contact met het onderwijs. Zo gaan 60 leerlingen uit het eerste jaar van het Technasium van het Dr. Nassau College het ontwerp van het plein als project uitvoeren.

Ideeënbussen     De gemeente richt zich in de campagne op jong en oud! Zo komen in verzorgingshuizen en basisscholen ideeënbussen te staan. Iedereen kan tot 1 mei ideeën indienen. Daarna haalt de gemeente de grote lijnen uit alle ingediende ideeën. Met deze grote lijnen zetten we een ontwerpbureau aan de slag, zodat we op een afsluitende bijeenkomst op 16 mei in DNK eerste schetsen kunnen laten zien van de mogelijke invulling van het plein.   

Leave a comment

Your email address will not be published.


*