Mercurius Marching- en Showband binnen jaar zonder oefenruimte, wat doet het college?

De gemeenteraadsfractie van het CDA maakt zich ernstig zorgen over het gebrek aan oefenruimte voor de Mercurius Marching- en Showband. De band oefent nu in Hoogkerk. Maar waar kan er geoefend worden als binnen een jaar die ruimte niet meer beschikbaar is?

“Het is het belangrijk dat een Assense band in de eigen stad kan repeteren,” zegt CDA-er Tjeert Poelman.  “Ver reizen kost tijd. De leden willen muziek maken en niet ver reizen. En voor aspirant-leden uit Assen is het aantrekkelijker om zich te kunnen aansluiten bij een band die in de eigen stad repeteert. Verder kan een repetitieruimte in Assen ervoor zorgen dat de band zich nog makkelijker kan manifesteren in Assen op cultureel en sociaalvlak.”

Mercurius

Op dit moment kan de band dus nog een jaar in Hoogkerk repeteren. Maar in Assen is geen geschikte ruimte te vinden. “Een band zonder repetitieruimte is ten dode opgeschreven,” zegt Tjeert Poelman die zelf gepokt en gemazeld  is in de harmonie en fanfare muziek. Poelman vraagt zich dan ook af, wat het college tot nu gedaan heeft om samen met Mercurius Marching- en Showband een geschikte repetitieruimte te zoeken?

Tjeert Poelman wil van het college weten of zij ook van mening zijn dat een band met de standplaats in Assen ook in de eigen stad zou moeten kunnen repeteren? Zodat leden niet ver hoeven te reizen en het voor aspirant-leden het aantrekkelijker is om zich aan te sluiten bij een band die in de eigen stad repeteert.

Het CDA roept het college van Assen op om in gesprek te gaan met Mercurius Marching- en Showband om gezamenlijk een geschikte plek in Assen te zoeken. “Er staan in Assen voldoende panden leeg die tijdelijk of voor langere periode gebruikt kunnen worden,” aldus Tjeert Poelman

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.