Majestueuze opening van de Blauwe As vaarroute

Op vrijdagmiddag 15 september opent Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander de Blauwe As vaarroute. Vanaf 14.30 uur start de koning zijn bezoek aan Assen bij de Willem III brug. Een brug genoemd naar één van zijn voorvaderen.

Bij deze brug wordt hij welkom geheten door burgemeester M. Out, de Commissaris van de Koning J. van Aartsen en kamerheer M. Boom. Het gezelschap loopt van de Willem III brug  naar Sluis 1. Tijdens het wandelen krijgt de Koning informatie over de geschiedenis van de Blauwe As.

Gesprekken genodigden     Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander stapt bij Sluis 1 in de rondvaartboot De  Fluisteraar. In de rondvaartboot praat hij met verschillende genodigden, die betrokken zijn bij de uitvoering van de FlorijnAs.

Openingshandeling     Rond 15.00 uur komt de Fluisteraar aan bij de Havenkade. Daar brengt het Noord Nederlands Orkest een muzikale groet. De Koning verricht vervolgens  op een podium de officiële opening. Daarmee is de Blauwe As officieel geopend.

Stationsgebied     Vandaar gaat het gezelschap van de Havenkade naar het stationsgebied. Hier krijgt de Koning uitleg over de ontwikkelingen in dit gebied.  Om 16.00 uur is het bezoek afgelopen.

BlauAs KoningsRouteKONINGSROUTE

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


UA-78147984-1