Longfonds Longpunt Assen februari

Op 18 februari organiseert het Longfonds i.s.m. het Wilhelmina ziekenhuis Assen en Icare een informatie middag met als thema: ‘Als behandeling geen verbetering meer geeft, dit noemen we palliatieve zorg’.

Wat gebeurt er als de ziekte vordert? De laatste jaren komt er steeds meer aandacht voor mensen waarvan hun longziekte in een verder gevorderd stadium komt. Sander de Hosson longarts Wilhelminaziekenhuis Assen geeft een inleiding over de mogelijkheden die er zijn in deze fase. Er is alle ruimte voor vragen en gelegenheid om met de zorgverleners en spreker in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen. Locatie dorpshuis M.F.A. Schakelveld, Witterhoofdweg 1 te Assen, 18 februari om 14 uur. Alle geïnteresseerden zijn  van harte welkom! 

Foto © https://longfonds.digicollect.nl/jessica-dumas

Wie een longziekte heeft krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen
Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) i.s.m. het Wilhelmina Ziekenhuis, Icare Thuiszorg, Huisartsen, Fysiotherapeuten en Apotheken. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u bellen met Henk Heuvelink tel. (052) 8371821. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

________________________________________________________________________________

Longfonds (voorheen Astma Fonds)
In Nederland zijn een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte. Het Longfonds (voorheen Astma Fonds)  zet zich in voor iedereen met een chronische longziekte en voor iedereen met gezonde longen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.