Kinderen nemen raadzaal in Assen over

De gemeente Assen en ProDemos gaan samenwerken om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen uit de hoogste groepen van de basisscholen in Assen kunnen kennismaken met de gemeentepolitiek. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Democracity     Door het spelen van het spel Democracity ervaren kinderen hoe een gemeenteraad werkt. In dit spel bouwen zij zelf een stad en kiezen zij welke gebouwen en voorzieningen in de stad moeten komen. Het spel is een kennismaking met de gemeentepolitiek, waaraan door raadsleden van verschillende politieke partijen om de beurt wordt meegewerkt.

Samenwerkingsovereenkomst     ProDemos betekent Huis voor Democratie en Rechtsstaat. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen, in de gemeente, het waterschap, de provincie, het land en Europa.

Op donderdag 4 april hebben de burgemeesters van de gemeenten Assen, Aa en Hunze, Noordenveld en Tynaarloeen samenwerkingsovereenkomst ondertekend. ProDemos geeft deze vier gemeenten twee spellen in bruikleen. Als tegenprestatie zullen de gemeenteraden zoveel mogelijk kinderen in de raadzaal ontvangen.

Voor Assen geldt dat de gemeenteraad jaarlijks minimaal 20 klassen via dit spel kennis wil laten maken met het werk van de gemeenteraad. Alle basisscholen uit de gemeente Assen kunnen hieraan gaan deelnemen.

Meer informatie     Meer informatie over het spel Democracity is te vinden op: https://prodemos.nl/voor-scholen/voor-basisscholen/democracity/

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.