In 2019 krijgen 8.000 huishoudens in flats/appartementen een verzamelcontainer voor keukenafval.

Dagelijks belandt er gemiddeld 100 gram keukenafval per huishouden in de speciale verzamelcontainers bij de Speenkruidflats. Dat is gemiddeld 36 kilo minder restafval per huishouden per jaar. Het positieve resultaat is aanleiding voor de gemeente om in 2019 alle 8.000 huishoudens in flats/appartementen te voorzien van verzamelcontainers voor keukenafval. De gescheiden inzameling keukenafval bij hoogbouw is dus een succes.

Bewoners doen graag mee     Sinds maart 2018 kunnen bewoners van de drie flats aan de Speenkruidstraat hun keukenafval apart inleveren. Veel bewoners hebben hier aan meegedaan. In een enquête heeft de gemeente de ervaringen van bewoners geïnventariseerd. 77% is tevreden met deze mogelijkheid. Wel noemen bewoners een aantal verbeteringen t.o.v. de container. De gemeente gaat hiermee aan de slag. Tot die tijd kunnen bewoners van de drie flats gebruik blijven maken van de tijdelijke containers.

     Restafval naar 100 kilo     Doelstelling is het reduceren van het aantal kilo restafval per Assenaar tot 100 kilo per jaar in 2020. Assen is al goed op weg: sinds de invoering van de huidige inzamelfrequenties van Restafval, PMD en GFT in 2016, is de hoeveelheid grof en fijn restafval gedaald van 226 kilo per persoon in 2015 naar 151 kilo per Assenaar in 2017. Hiermee zit Assen onder het gemiddelde in Drenthe van 177 kilo per persoon.  

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.