Impulsen voor het Openbaar Vervoer

Het college stelt voor om een aantal verkeersmaatregelen en openbaar vervoermaatregelen te realiseren. In de reguliere begroting is daarvoor geen geld uitgetrokken. Maar één en ander kan betaald worden uit de Reserve Verkeersmaatregelen. Het gaat om een bedrag van € 170.000.

De lijnvoering van lijn 1 in Marsdijk wordt gewijzigd. Daarvoor wordt de bestaande busbaan Brikbeugte als fietspad aangeduid en worden twee bushaltes gemaakt aan de Martin Luther Kingweg (ten westen van de rotonde Moeder Teresa) en Mahatma Gandhiweg (bij het winkelcentrum).

openb.vervoer     Bij de belangrijkste bushaltes langs de Europaweg neemt het fietsgebruik toe. Het voorstel is om de kwaliteit van de fietsenstallingen te verhogen. Het voorstel is om het aantal fietsenstallingen bij een aantal belangrijke haltes uit te breiden en er fietsoverkappingen te plaatsen.

Bij het Fochteloërveen wordt door Recreatieschap Drenthe een fietspad aangelegd. De omliggende gemeenten zijn gevraagd om een bijdrage.  Voor fietsers van en naar Assen is het een mooie recreatieve route rond het Fochteloërveen.

De Fietsersbond heeft een lijstje met diverse knelpunten van hinderlijke fietspaaltjes en oude fietsenrekken tot oneffen fietspaden. Uit onderzoek van de Fietsersbond blijkt dat het aantal aanrijdingen met fietspaaltjes is toegenomen en dat fietsers hier letsel aan kunnen overhouden. De meeste losse fietspaaltjes in Assen zijn al verwijderd. Voorgesteld wordt om de paaltjes die moeten blijven staan (zoals bij fietsbruggen) conform de richtlijn met witte markering aan te duiden. Daarnaast zijn er op een aantal fietsroutes oneffenheden, waarover regelmatig klachten zijn van fietsers.

Het Verkeersmanagementsysteem is operationeel voor de parkeerverwijzing, het plaatsen van teksten op de Dynamische Route Informatie Panelen en de verbindingen met de verkeerslichten. Het beheer en onderhoud liggen voor 5 jaar bij de contractant. Om nieuwe verkeerslichten aan te sluiten en om nieuwe toepassingen te realiseren is budget (€ 25.000) nodig.

De raad stemde unaniem in met alle voorstellen.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.