Historisch spoor centraal in pop-up winkel AHV

Pop-up winkel dertigjarige Asser Historische Vereniging

ASSEN – Schitterende foto’s van de vroegere spoor- en tramlijnen rond de stad, foto’s van de drie stationsgebouwen én een overzicht van het dertigjarig bestaan van de Asser Historische Vereniging (AHV). Dat is onder meer te vinden in de pop-up winkel van de vereniging, die van woensdag 17 juli tot en met zaterdag 24 augustus is te vinden in de Kruisstraat.

De opening van zowel winkel als de fototentoonstellingen wordt op vrijdag 19 juli vanaf 14.30 uur opgeluisterd door een verrassende bezoeker van ruim honderd jaar geleden.

Foto © Aangeleverde foto

Het dertigjarig bestaan van de Asser Historische Vereniging wordt uitgebreid gevierd. Eerder dit jaar werd ‘Bartjes Battle’ gespeeld, een geschiedenisspel voor basisscholieren. Tijdens de maanden juli en augustus kunnen alle Assenaren en andere belangstellenden meedoen aan het Jubileum Letterspel, waarvoor de vragen te vinden zijn achter dertig ramen in de Asser binnenstad.

Daar komt in de zes weken van de zomervakantie een pop-up winkel aan de Kruisstraat 18 bij. Het pand is ter beschikking gesteld door de familie Van der Kuijl van de gelijknamige boekhandel. In deze tijdelijke winkel is uitgebreid te bewonderen wat de vereniging allemaal doet om de geschiedenis van Assen te bewaren en te laten zien, onder andere door de uitgave van het Asser Historisch Tijdschrift dat vier keer per jaar verschijnt. Een uitgebreide fototentoonstelling laat de geschiedenis van de trein- en tramlijnen rondom de stad zien en natuurlijk is het pas verschenen ‘Asser spoorboekje’ te koop. Ook de hoogtepunten uit dertig jaar AHV worden met foto’s getoond.

De winkel en de fototentoonstellingen worden op vrijdagmiddag 19 juli om 14.30 uur geopend. Dit gebeurt door een bezoeker van ruim honderd jaar geleden, die druk bezig is met de aanleg van de tramlijn Assen – Oosterwolde. Hierbij zijn destijds verrassende voorstellen gedaan, zoals het slopen van de Abdijkerk, die de stad een heel ander aanzien hadden kunnen geven. Wie meer wil weten, is van harte welkom.

De pop-up winkel is van woensdag 17 juli tot en met zaterdag 24 augustus elke woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag geopend van 14.00 tot 17.00 uur. Op de vrijdagmiddagen zijn er om 14.30 uur leuke evenementen, zoals een historische quiz en fotopresentaties over ‘Assen verandert’, ‘Verkeer in 1966’ en ‘Water in Assen’.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.