Het college wil continuïteit van de basisspecialismen in het WZA

De CDA fractie in de gemeenteraad heeft het college vragen gesteld over het WZA. Uit de beantwoording blijkt dat het college zich sterk maakt voor het behoud van de basisspecialismen en het ziekenhuis als een grote werkgever.

Overleg met WZA     Het college vindt het dus belangrijk dat de basisspecialismen voor de Assenaren behouden blijven. Daarover heeft het college “contact met het WZA om verschillende richtingen samen door te nemen.” De afgelopen jaren is er nauw contact geweest met het bestuur van het WZA. “Het beleidsplan, dat het ziekenhuis momenteel aan het opstellen is, zal de basis zijn voor de samenwerking met de gemeente Assen,” schrijft het college. Het college benadrukt dat, “waar actuele ontwikkelingen het belang van het ziekenhuis en de Assenaren raken, zoeken wij de samenwerking om tot een gezamenlijke aanpak te komen.”

Drentse zorgtafel     Ook neemt de gemeente Assen deel aan de Drentse zorgtafel, een brede vertegenwoordiging vanuit zorgaanbieders, zorgverzekeraars, consumentenvertegenwoordiging en overheden. De zorgtafel wordt voorgezeten door commissaris van de Koning mevrouw Klijnsma. Ook is er regelmatig overleg met de zorgverzekeraar, provincie Drenthe en de Drentse gemeenten in het Drentse zorglandschap. “Hierin kijken wij met de partijen naar thema’s die wij gezamenlijk kunnen aanpakken.”

Zorg en werkgelegenheid     Afgezien van de geboden zorg is het college van mening dat “het WZA als een grote werkgever voor Assen behouden dient te blijven.”

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.