GroenLinks, wil weten wat de jaarwisseling heeft gekost en hoeveel incidenten er waren

In de afgelopen jaren heeft de fractie van GroenLinks al te kennen gegeven geen voorstander te zijn van vuurwerk. De fractie pleitte in het verleden voor een vuurwerkvrije jaarwisseling en als dit niet haalbaar zou zijn op zijn minst vuurwerkvrije zones. Dit jaar beperkt GroenLinks zich tot het stellen van vragen. Is dit een aanzet tot een strenger vuurwerkbeleid?

Klachten     Vuurwerk afsteken mag pas na 18.00 uur, maar is er wel “handhavend opgetreden?” Fractievoorzitter Hans Marskamp heeft blijkbaar zo zijn twijfels. Ook wil hij van het college weten “hoeveel klachten en meldingen er op Oudejaarsdag zijn gedaan na 18.00 uur.” Daarnaast wil hij van het college weten “hoeveel vuurwerkklachten er in december 2018 bij politie en/of gemeente zijn binnen gekomen.”

Incidenten     “Hoeveel vuurwerk gerelateerde incidenten waren er rond deze jaarwisseling.” De fractie wil inzicht in de schade en het letsel dat mogelijk is veroorzaakt in de gemeente Assen. “Maar bovenal zijn wij geïnteresseerd in het belagen van hulpverleners,” zegt Marskamp. “En of de politie effectief heeft kunnen optreden naar aanleiding van de klachten.”

Wat heeft de jaarwisseling gekost?     Marskamp gaat ervan uit de dat de vuurwerkresten door de gemeente zijn opgeruimd. Hij wil van het college weten “wat de (extra) kosten van het opruimen van vuurwerkresten” bedragen. Ook wil hij weten of er een inschatting te maken is van de fysieke schade veroorzaakt aan gemeente-eigendommen door of gerelateerd aan vuurwerk.”

Nieuw vuurwerkbeleid?     Fractie voorzitter Hans Marskamp stelt zoals dat in het raadsjargon heet “technische vragen.” Het zijn gedetailleerde vragen. Tel daarbij de opstelling van GroenLinks ten aanzien van vuurwerk in het verleden, dan zou dit wel eens een voorbode kunnen zijn om het afsteken van vuurwerk in de toekomst aan banden te leggen. 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.