GroenLinks maakt Koopmansplein ongeschikt voor evenementen

GroenLinks Assen wil af van de tegels op het Koopmansplein en het plein helemaal groen in richten. Het plein moet een ontmoetingsruimte worden met groenstroken, wandelpaden, bankjes, terrasjes, marktstalletjes en een podium voor straattheater.

Er moet een verdiept podium komen, een soort badkuip. In de zomer een waterpartij en ’s winters ontstaat bij vorst een ijsbaantje. Een groen Koopmansplein past in het streven van GroenLinks Assen naar meer groen in de stad en “het fungeert straks als kers op de taart van een vitale binnenstad,” zegt Hans Marskamp.

GroenLinks wil investeren in de kwaliteit van de openbare ruimte. In een energievriendelijke en duurzame inrichting en veel meer robuust groen, zowel permanent als verplaatsbaar. Letterlijk en figuurlijk staat het Koopmansplein centraal bij de vitalisering van de Asser binnenstad. Liever 100% investeren in de binnenstad dan het geld verdelen tussen binnenstad en Outlet Factory. Liever een keer heel dan twee keer half!

GroenLinks wil ondernemers, die willen verduurzamen, ondersteuning krijgen met advies en subsidies. Assen wordt zo voorloper voor groene lokale ondernemers, bijvoorbeeld regionale versmarkten. De binnenstad wordt daarbij nog autoluwer; fietsers en voetgangers krijgen nog meer de ruimte. In het weekend is er gratis openbaar vervoer vanaf drie transferia. Om ook na winkelsluiting leven in het stadscentrum te houden worden leegstaande winkelpanden omgebouwd tot (sociale) starterswoningen.

 GroenKoPlein

Commentaar     De eerste reactie is, GroenLinks hecht blijkbaar geen waarde aan het Koopmansplein als centraal plein waar evenementen kunnen worden gehouden. De afgelopen decennia heeft het Koopmansplein toch bewezen dat het voor allerlei activiteiten te gebruiken is. Zeker nu het Veemarktterrein een woonbestemming krijgt, is een plein voor activiteiten c.q. evenementen in de binnenstad gewenst.

Daarnaast doet GroenLinks het voorkomen dat Assen gebrek heeft aan groen. Assen met notabene de bijnaam ‘stad in het groen.’ De stad waar het Asser Bos grenst aan de (uitlopers) van de binnenstad. Herinrichten van het Koopmansplein, prima. Maar dit plein vergroenen is overbodig, want Assen heeft al een centraal groen plein, namelijk de Brink.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*