GroenLinks, college maak haast met de “ja-ja-sticker”

De fractie van GroenLinks is in Assen een groot voorstander van het terugdringen van zogenaamde ongeadresseerde reclame. Gezien de uitspraak van het Amsterdamse Hof kan ook de gemeente Assen op korte termijn aan de slag met de actie “geen sticker op de bus, geen folders.”

Dat terugdringen heeft het maximale effect als dergelijke reclame alleen mag worden bezorgd als daar uitdrukkelijk toestemming voor wordt gegeven. De raad van Assen heeft in het verleden een motie aangenomen waarbij het college werd opgedragen om de ja-ja-sticker in te voeren. Deze ja-ja-sticker betekent dat er ongeadresseerd drukwerk mag worden bezorgd.  

In een brief aan de raad heeft het college destijds aangegeven met de uitvoering te willen wachten tot er duidelijkheid zou zijn over de juridische status. Die is inmiddels gekomen omdat het Hof in Amsterdam het hoger beroep van de reclamebranche heeft verworpen. De gemeente Amsterdam mag de ja-ja-sticker invoeren.

“Wij zijn van mening dat niets invoering van de ja-ja-sticker in Assen nu nog in de weg staat,” zegt Hans Marskamp (GrL). Dus wil de GroenLinks fractie weten, “op welke termijn het college de motie zal uitvoeren en ja-ja-stickers systeem” gaat invoeren.

“Wij zouden graag zien dat één en ander wordt geregeld per 1 januari 2020,” zegt Hans Marskamp.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.