Gemeente Assen verstrekt voor het laatst zonneleningen

De gemeente Assen gaat opnieuw zonneleningen verstrekken. De gemeente stelt hiervoor een bedrag beschikbaar van € 640.000, -. Daarnaast is de provincie Drenthe gevraagd om het bedrag met ruim € 400.000,- aan te vullen. In totaal is er dan een bedrag van ruim € 1.000.000,- beschikbaar.

Voorgaande jaren was de zonnelening een groot succes. Een paar dagen na openstelling van het loket was de zonnelening al “uitverkocht“. Dit jaar wordt de zonnelening voor de laatste keer verstrekt. Met de zonnelening kunnen inwoners van de gemeente Assen tegen een lage rente een lening aanvragen voor de aanschaf van zonnepanelen of een zonneboiler.

Zonnepanelen

Zon zoekt Drent                   Op maandag 22 mei organiseert de gemeente Assen in samenwerking met het Drents Energieloket de informatiebijeenkomst Zon Zoekt Drent. Tijdens deze avond kunnen inwoners onder andere informatie inwinnen over de aanschaf van zonnepanelen en de geschiktheid van hun dak checken. De bijeenkomst, die wordt geopend door wethouder Harmke Vlieg, wordt gehouden in MFA Kloosterveste, Vesteplein 5, vanaf 19:30 uur.

Openstelling zonnelening                   Op 15 juni, drie weken na Zon Zoekt Drent, wordt de zonnelening opengesteld. Dit geeft inwoners de kans om na de informatieavond offertes aan te vragen. Meer informatie over de zonnelening is te vinden op  www.snn.eu/zonnelening2017/

Leave a comment

Your email address will not be published.

*UA-78147984-1