Een fiets voor alle kinderen in Assen

Helaas, heeft niet ieder kind in Nederland heeft een fiets, maar de ANWB vindt dat elk kind recht heeft op een fiets. Tegen deze achtergrond start vrijdag 24 mei in Assen de Kinderfietsenplan campagne 2019. De bedoeling is nog meer gebruikte fietsen in te zamelen, deze op te knappen en aan kinderen te geven die nog geen fiets hebben.

Inzamelen     Bij basisschool het Kompas (Einthovenstraat 26) in Assen zal wethouder Harmke Vlieg vrijdag 24 mei om 13.00 uur het startsein geven door een opgeknapte fiets te overhandigen aan een kind dat een fiets hard nodig heeft. Tussen 9.00 uur en 17.00 uur is iedereen welkom gebruikte fietsen in te leveren bij Werkpro Assen, Havenkade 16 in Assen. Daar worden de fietsen vervolgens opgeknapt.

ANWB Kinderfietsenplan     ANWB vindt dat elk kind recht heeft op een fiets. Daarom zamelt de organisatie sinds 2015 via het Kinderfietsenplan fietsen in. Dit doet de ANWB samen met haar leden. Deze fietsen worden opgeknapt door ANWB vrijwilligers of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vervolgens komen de opgeknapte fietsen onder andere via Nationaal Fonds Kinderhulp en Leergeld Assen terecht bij de kinderen die een fiets hard nodig hebben.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.