Doorvaart BlauweAs-vaarroute per 19 juli open

Woensdag 19 juli opent Assen de nieuwe BlauweAs-vaarroute door de stad. Recreatieboten konden al tot aan de kop van de Vaart varen. Plezierboten, sloepjes, roeiboten, kano’s en de rondvaartboot kunnen nu vanaf de Vaart linksaf het Kanaal op. Of vanaf de andere kant via de Drentsche Hoofdvaart en het Havenkanaal richting het Kanaal. De nieuwe route loopt door het centrum van Assen: onderweg zijn aanlegmogelijkheden voor een bezoekje aan de stad. De BlauweAs heeft twee nieuwe sluizen, drie fietsbruggen en drie autobruggen. Tijdens het vaarseizoen verzorgt een pool van brugwachters de brug- en sluisbediening.

Try-outjaar Blauwe As     Gemeente Assen ziet 2017 als try-outjaar, een jaar om ervaring op te doen met het extra vaarverkeer door de stad. Waar nodig worden nog zaken bijgesteld en verder geperfectioneerd. Dit kan nog leiden tot enkele wijzigingen in de bedieningstijden. Booteigenaren wordt geadviseerd vóór hun bezoek aan Assen de vaarpagina’s op www.assen.nl te raadplegen.

Reuring op het water     Assen zet de BlauweAs komende maanden volop in de schijnwerper. Op en rond het Kanaal zijn feestelijke evenementen, zoals de Midnightwalk langs het Kanaal (8 september), A Local Swim (3 september) en het grote concert op het water, Symphony in Blue (15 september).

Een paar weken later dan verwacht    Eind juni werden bij de afrondende baggerwerkzaamheden fosforresten gevonden, afkomstig van oude munitie. Deze resten zijn inmiddels weggehaald. Deze oude munitie was doorzaak van de vertraging.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


UA-78147984-1