Door snoeien houdt de gemeente de natuur in toom

De natuur heeft haar eigen regels. Om te zorgen dat de natuur een positieve bijdrage levert aan de samenleving, moet die natuur een beetje binnen de perken en in toom worden gehouden. Daarom is de gemeente Assen afgelopen week begonnen met het snoeien van de bomen in de woonwijken.  

Waarom snoeien?     In 2019 worden de bomen in de wijken Assen-oost, Assen-west, Centrum, Peelo, het dorp Witten en Anreep gesnoeid. En aan die klus is de gemeente inmiddels begonnen. Snoeien is het wegnemen van takken die voor onveilige situaties kunnen zorgen. Iedere gezonde boom wordt iedere drie jaar gecontroleerd. Sommige bomen worden zelfs ieder jaar gecontroleerd. Tijdens deze controle wordt ook gekeken of bomen gesnoeid moeten worden. De gemeente wil een gezonde natuur, die de stad verfraait, maar geen gevaar oplevert voor bewoners en verkeer.

Hinder     De snoeiwerkzaamheden worden uitgevoerd met een hoogwerker en dat kan enige overlast veroorzaken. Ook kunnen enkele parkeerplaatsen gebruiken worden om de gesnoeide takken te verzamelen. Uiteraard worden deze takken zo spoedig mogelijk weggehaald. De gemeente vraagt begrip voor deze tijdelijke overlast.

Vragen?   Vragen over het snoeiwerk kunnen gesteld worden bij de afdeling Groenbeheer van de gemeente Assen, via het algemene telefoonnummer 14 0592 of een mail naar info@assen.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.