De uitbreiding van Lidl gaat ten koste van deel van de openbare weg Kleuvenstee

Om supermarkt Lidl in Marsdijk aan te passen aan de huidige tijd is uitbreiding gewenst. Om die uitbreiding mogelijk te maken wordt het wijkcentrum de Dissel gesloopt en wordt de weg tussen Lidl en de Dissel aan het verkeer onttrokken om bebouwd te worden. Plannen waar de raad instemt.

Niet alle bewoners zijn even gelukkig met deze verbouwing. De woordvoerder van de bewoners van Beunheugte deed tijdens de inspraak in de consulterende vergadering zijn beklag. Het uitzicht werd verpest en het veilige fiets/voetpad voor kinderen werd verlegd en dus minder veilig.

Richard Klok (VVD) stemde in met het plan omdat daardoor de voorzieningen in Marsdijk op peil bleven. Wel vroeg hij het college nog eens goed te kijken naar de route van en naar de school. Ook Rien Jongman (ChrU) riep het college om de gemeentelijke verkeersdeskundigen, samen met de bewoners en de scholen te laten zoek naar de meest veilige route van en naar school. Hij pleitte voor een gunstig verhuismoment van de activiteiten in de Dissel. Gea Busscher (SP) stelde vast dat alleen Lidl baat heeft bij de verbouwing. Er wordt in het plan geen rekening gehouden met de kleine ondernemer. Ook moet er meer aandacht komen voor de verkeersveiligheid. Sjoerd Bakker (GrL) stelde vast dat de leegstand door de verbouwplannen begint terug te lopen. Ook hij wilde dat er naar de verkeersplannen zou worden gekeken in overleg met de bewoners. Anna Hendrikse (CDA) merkte op dat de huidige verkeerssituatie langs de Kleuvenstee ter hoogte van Lidl en de Dissel ook niet optimaal is. Er zijn daar veel “bijna ongelukken.” Zij vroeg om maatregelen tijdens de bouw. Veel kinderen en grote vrachtwagens is volgens haar een gevaarlijke combinatie. Zij stelde voor om een extra Zebra aan te leggen.

Wethouder Janna Booij zegde de raad toe dat er, in overleg met omwonenden en de scholen, goed naar de verkeersveiligheid zou worden gekeken. Het verhuismoment zal in overleg met de gebruikers van de Dissel worden vastgesteld, zodat de cursussen en activiteiten zo min mogelijk gestoord worden. De scholen zullen worden betrokken bij het bouwverkeer tijdens de bouw. Samen zullen we zoeken naar de beste oplossing, zei wethouder Booij. De aanleg van Zebra’s wordt niet geregeld in het bestemmingsplan. Maar als de verkeerveiligheid daar om vraagt zal zeker naar de aanleg van een extra Zebra gekeken worden.         

Deze consulterende bespreking maakte duidelijk dat het voorstel in de besluitvormende vergadering zal worden aangenomen. 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.