De raad stemt in met het verplaatsen van De Dissel

Het winkelcentrum Marsdijk aan de Kleuvenstee gaat uitbreiden. Daarvoor moet het wijkcentrum De Dissel verhuizen. Om de nieuwe locatie voor De (nieuwe) Dissel duurzaam te maken is extra geld nodig. De raad had geen probleem met het beschikbaar stellen van de extra € 322.000.

In een vorige raadsvergadering had de raad al ingestemd met de verbouw van het winkelcentrum en de sloop van De Dissel. Om de ongeveer 100 meter verder gelegen locatie geschikt te maken voor de activiteiten van De (nieuwe) Dissel is extra geld nodig. Geld dat ook nodig is om het gebouw duurzaam te maken.

Lia de Ruiter (PLOP) zei niet blij te zijn en vroeg zich af of de duurder uit gevallen aanbesteding niet te voorzien was geweest. Maar ze was blij dat de verbouw aansloot bij de wensen van de bewoners. Ook Dries Zwikker (50+) stelde vast dat er slordig en te laag gecalculeerd was. Calculeer zodanig, “dat het mee in plaats van tegenvalt” was zijn advies. Hans Marskamp (GrL) mopperde ook over de extra uitgaven, maar was blij dat daar een energie neutraal resultaat tegenover stond. Hij voorzag een goede huisvesting voor de wijkactiviteiten. “Maar we moeten ons wel realiseren, dat deze extra kosten nodig zijn omdat de supermarkt wil uitbreiden!”

De raad stemt unaniem in met het voor het voorstel extra geld beschikbaar te stellen voor de verbouw van De (nieuwe) Dissel.             

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.