De fiets is de basis van de mobiliteit in Assen

Het uitvoeringsprogramma mobiliteit is een week geleden, in de consulterende vergadering, uitgebreid besproken in de gemeenteraad. Toen werd al duidelijk dat het programma breed zou worden gesteund. De “fiets op één” werd door alle fracties onderschreven.

Afgelopen donderdag moest de raad over het uitvoeringsprogramma beslissen. Maar alle fracties wilden toch nog een keer benadrukken wat zij belangrijk vonden.

“Wij zijn blij dat de wethouder heeft toegezegd te gaan werken aan de bewegwijzering naar de wijken,” Anna Hendrikse CDA. “Uitstekend dat duurzaamheid, veiligheid en de fiets op één, een belangrijke rol spelen,” Tjerk Medemblik (ChrU). “Wethouder besteed aandacht aan de aansluiting van de tussen liggende dorpen op het snelfietspad Assen – Groningen,” Els Moltmaker (D66). “Wij hebben er begrip voor dat de voorrang van fietsers op rotondes niet wordt gewijzigd. Maar wij gaan er wel vanuit dat de wethouder alles in het werk stelt om een soepele doorgang met de fiets mogelijk te maken,“ Hans Marskamp (GrL). Luc Rengers (PvdA) wilde nogmaals uitleg over de te verwachten subsidie van 1,4 miljoen euro. “En is er plan B als die subsidie niet komt?” “Wij benadrukken nogmaals, een goede wandelinfrastructuur en veilige oversteekplaatsen voor voetgangers,” Henk Santing (PLOP)

Wethouder Harmke Vlieg herhaalde nogmaals wat zij een weekgeleden in de consulterende vergadering ha toegezegd en reageerde positief op alle opmerkingen van de raadsleden.

Er waren voor de raadsleden dan ook geen belemmeringen meer. Het uitvoeringsprogramma mobiliteit werd unaniem aangenomen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.