De Enkeerdbrug komt er echt, al duurt het nog een jaar

De raad stemde unaniem voor een extra krediet van € 430.000 voor de constructie van een nieuwe Enkeerdbrug. De brug komt er niet direct, want met de aanleg wordt pas begonnen in september 2020, na het pleziervaartseizoen.

De fractie 50+ was blij dat de nieuwe brug er kwam, maar wilde van de wethouder de toezegging dat er geen verdere tegenvallers zouden zijn. Ook Bas Ananias (SP) wilde de garantie dat het bij deze € 430.000 extra zou blijven. Een toezegging die wethouder Harmke Vlieg niet kon en wilde geven. De afspraak is dat de aannemer de brug bouwt voor het afgesproken bedrag. “Maar eventuele tegenvallers, bommen en graten uit de Tweede Wereldoorlog en andere niet voorziene obstakels kunnen voor extra kosten zorgen.”

Anna Hendrikse (CDA) stelde tevreden vast dat erbij de aanleg van de brug naar de bewoners was geluisterd. Resultaat een beweegbare brug en geen steile, onneembare, vaste brug. Richard Klok (VVD) en Els Moltmaker (D66) riepen het college op intern nog eens te kijken naar de manier van kostenraming voor dergelijke projecten. Moltmaker wilde van het college weten of Stikstof en PFAS invloed hadden op dit project. Wethouder Vlieg zei dat PFAS bij de bouw van de brug niet aan de orde was. “En vanmorgen is er bericht gekomen dat de bouw van de brug binnen de stikstof grenzen blijft.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.