De Dissel wordt gesloopt en de Lidl breidt uit

De behandeling in de consulterende vergadering maakte al wel duidelijk dat de raad zou instemmen met de plannen aan de Kleuvenstee. De veiligheid van de schoolgaande kinderen tijdens en na de bouw kreeg de volle aandacht.

Praktisch alles wat de raadsleden te berde brachten hadden ze een week geleden ook al ter tafel gebracht. De ChristenUnie, vroeg aandacht voor fietsende schoolkinderen. De gesprekken met de scholen moet de knelpunten oplossen. D66 pleitte voor een veilige oversteek van en naar de scholen en een soepele verhuizing van de Dissel naar de nieuwe locatie. PLOP hoopte dat het kunstwerk voor de Dissel, de Noorderzon van Wia van Dijk, na de verbouwing “niet met de noorderzon zal zijn vertrokken.” Het CDA verbaasde zich er over de afwijkende laad- en lostijden voor het winkelcentrum als geheel, terwijl er wel bindende afspraken zijn met de supermarkten.  Het CDA wilde een verkeersplan als de bouw is afgerond. Tijdens de bouw moet er extra aandacht zijn voor de veiligheid van de schoolkinderen. 50+ vroeg ook aandacht voor overstekende kinderen.   

Wethouder Janna Booij betoogde nogmaals dat er over de veiligheid gedurende de bouw contact zal worden gehouden met de scholen en ook als de bouw is afgerond. In overleg met de Dissel wordt gestreefd naar een vlekkeloze verhuizing. Het kunstwerk de Noorderzon zal weer worden herplaats bij het nieuwe wijkcentrum. Ook het laden en lossen heeft de aandacht van de gemeente.

Het voorstel voor uitbreiding Lidl en verplaatsen de Dissel werd unaniem aangenomen.      

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.