Commissie Ruimtelijke Kwaliteit herbenoemd

Vroeger was er de Welstandscommissie, maar dat is verleden tijd. Tegenwoordig heeft Assen de zogenaamde Commissie Ruimtelijke Ordening. De leden daarvan worden door de raad benoemd. Afgelopen donderdag stemden ze in met de benoeming van de commissieleden.

De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit toetst bijzondere bouwplannen aan de Welstandsnota. De samenstelling van de commissie is een afspiegeling van deskundigen op het terrein van welstand, monumenten en ruimtelijke ordening. Ook zitten er 2 burgerleden in de commissie. De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit heeft, volgens het college, de afgelopen jaren goed werk verricht en functioneert goed.

Er is gekozen voor een periode van 3 jaar en 6 jaar om te voorkomen dat de gehele commissie binnen korte tijd zou moeten worden vervangen. De volgende commissieleden zijn benoemd.

Mevrouw J. Brockötter en de heren R. van Dam, C. Hofstee en B. Boivin per 1 januari 2018 te benoemen als lid van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit voor de duur van 3 jaar tot 1 januari 2021.

Mevrouw Van der Wal en de heren C. Holierook, Tasseron en Van Gent per 1 januari 2018 te benoemen als lid van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit voor de duur van 6 jaar tot 1 januari 2024.

De heer Holierook werd aangewezen als voorzitter van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.