Busvervoer naar musea voor vmbo-scholen uitgebreid

Na een succesvolle pilot in Zuidoost-Drenthe kunnen volgend schooljaar alle vmbo- en praktijkscholen in Drenthe deelnemen aan het project Culturele Mobiliteit. Dit betekent dat deze scholen met de leerlingen in de eerste en tweede klassen goedkoop met de bus naar de Drentse musea kunnen reizen.

De provincie stelt hiervoor 30.000 euro beschikbaar. Het project Culturele Mobiliteit moet er voor zorgen dat meer vmbo-leerlingen kennismaken met kunst en de historische verhalen van Drenthe.

Foto ©
K&C/Sijtze Veldema

De resultaten van de pilot met de vmbo-scholen in Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn en Roden waren positief. In de eerste vier maanden van 2019 werden bijna 1200 jongeren van elf scholen per bus naar het Drents Museum, Drents Archief, Gevangenismuseum en Herinneringscentrum Kamp Westerbork vervoerd. In de musea namen zij deel aan een educatief programma, waar ze kennis maakten met beeldende kunst en bijvoorbeeld de strafgeschiedenis in Nederland. Het enthousiasme van de scholen en leerlingen was aanleiding voor de provincie om het project uit te breiden naar alle vmbo-scholen in Drenthe.

Eén van de deelnemende scholen aan de pilot: “Het is goed voor het leerklimaat om eens wat anders te doen dan in de school te zijn. Het is heel leerzaam voor de leerlingen om in een museum te kijken.”

Stichting Kunst & Cultuur heeft van de provincie de opdracht gekregen om ook in het schooljaar 2019-2020 het project Culturele Mobiliteit te organiseren. De provinciale instelling coördineert ook al 17 jaar het busvervoer van basisschoolleerlingen naar de Drentse musea.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.