Bewoners hebben meegepraat over het ontwerp van de Enkeerdbrug in Marsdijk

Het ontwerp voor de nieuw Enkeerdbrug is bekend. De gemeente Assen heeft de ontwerpfase afgerond. Het ontwerp dat er ligt is in nauwe samenwerking met het architectenbureau IPV Delft gemaakt. Een belangrijk basis voor het ontwerp vormde de inbreng van de wijkbewoners van Marsdijk.

Historische ophaalbrug     De nieuwe Enkeerdbrug (fiets-voetgangersbrug) krijgt een fris ontwerp met elementen van de oude historische ophaalbrug. De ophaalconstructie is in het ontwerp geïntegreerd. De ontwerpers hebben verder veel aandacht besteed aan de hekwerken en de aansluitingen in de constructie. De ontwerpers: “Het ziet er straks vanzelfsprekend uit, maar over elk detail is goed nagedacht.” Komende tijd wordt bouw van de brug aanbesteed. De verwachting is dat de aanleg begin volgend jaar kan beginnen.

Voorkeur bewoners     In 2017 bleek dat de oude Enkeerdbrug aan vervanging toe is. Aanvankelijk koos de gemeente, mede vanwege de kosten, voor een vaste hoge brug. Deze vaste brug riep bezwaren op van wijkbewoners door de helling die dan zou ontstaan. De gemeente heeft vervolgens meerdere varianten voor de brug laten onderzoeken. Uiteindelijk spraken de bewoners de voorkeur uit voor een beweegbare brug met bovenbouw. Vergelijkbaar met de huidige brug. De nieuwe brug is vlak en geschikt voor alle gebruikers. Ook de schapen van Marsdijk kunnen gebruik maken van de nieuwe brug.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.