Benauwde remise voor Boomstra

In een zinderend duel wist Roel Boomstra met veel moeite de negende partij in de match tegen wereldkampioen Alexander Schwarzman op remise te houden. 

 

Foto © https://www.amazon.com/Cardinal-Wood-Checkers-Tic-Tac/dp/B00005U5A7

Schwarzman miste enige winnende voortzettingen in het middenspel. Boomstra speelde de opening actief, zelfs uitdagend. Schwarzman ging er op in en kwam duidelijk beter te staan. 

Er werd al gauw van de theorie afgeweken. Het was volgens Harm Wiersma een positionele partij.

Het speltype was Schwarzman op het lijf geschreven. Schwarzman zadelde Boomstra met een topzware rechtervleugel op. Beide spelers misten de sterkste zetten. Boomstra liet zich aan zijn rechtervleugel opsluiten wat hem een analytisch verloren stand opleverde. Schwarzman wist deze niet te verzilveren. Boomstra wist af te wikkelen naar een nadelig eindspel. Hij had wel goed getaxeerd dat dit hem remise op zou leveren. Met deze remise behoudt Boomstra zijn voorsprong. Hij moet nog steeds 2 partijen winnen om wereldkampioen te worden.

Er worden nog drie reguliere partijen gespeeld in Assen. Twee in het Drents Museum en de laatste partij bij RTV Drenthe. De kans dat er toch een barrage op zondag bij RTV Drenthe komt neemt toe. Roel Boomstra moet nog steeds twee partijen winnen om wereldkampioen te worden. Schwarzman moet er drie winnen om wereldkampioen te blijven.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.