Assenaren zien Formule 1 races wel zitten

Twee derde van de Assenaren is voorstander van Formule 1 races op het circuit, blijkt uit een enquête van het Asser Stadspanel. Al geldt wel, hoe dichter bij het circuit, hoe minder enthousiast.

De deelnemers aan het Stadspanel zijn overwegend positief: twee derde is voorstander van Formule 1-races in Assen. Dit aandeel daalt met de leeftijd: oudere respondenten zien eventuele races minder zitten dan jongere respondenten. Ook zijn er verschillen zichtbaar tussen de wijken: in Assen-West (het dichtst bij het circuit) zijn er meer tegenstanders te vinden dan in bijvoorbeeld Peelo. Nog steeds is in elke leeftijdsgroep en in elke wijk een meerderheid voorstander.

Goed voor imago     Het belangrijkste argument vóór Formule 1-races vinden respondenten het positieve effect op het imago van Assen. Het grootste bezwaar is de belasting voor het milieu. Ook ziet een deel van de respondenten de kosten die de gemeente moet maken niet zitten. Vooral oudere respondenten hebben hier bezwaar tegen.

En tot slot: als de Formule 1-races daadwerkelijk gaan plaatsvinden, gaat een ruime meerderheid van de respondenten deze ‘zeker’ of ‘misschien’ bezoeken

Leave a comment

Your email address will not be published.


*