Assen wordt Italiaans

Van 2 juni tot en met 3 november 2019 schitteren meer dan zeventig Italiaanse meesterwerken in de tentoonstelling Sprezzatura – Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910) van het Drents Museum. Niet alleen het Drents Museum, maar de hele Asser binnenstad ademt vanaf 2 juni vijf maanden lang Italië.

Vaart in Assen organiseert in samenwerking met het Drents Museum en andere
betrokkenen in de binnenstad allerlei evenementen en acties, waaronder een
feestelijk openingsweekend met de onthulling van de Asser Rialtobrug.

Programma openingsweekend     Op zondag 2 juni opent de tentoonstelling voor publiek en wordt de Rialtobrug op de Kop van de Vaart onthuld. Vanaf 11.00 uur wordt de binnenstad van Assen met muziek en theater in Italiaanse sferen gebracht met muziek door het Puellae Strijkkwartet, Romeo & Julia op Stelten (Straattheater), De Italianen (Straattheater). Locatie: Jacob Cramerplein (ingang Drents Museum)

Italiaanse binnenstad     Vandaag is begonnen met het ophangen van rood, wit en groen wasgoed in de straten van de binnenstad. Een deel van het wasgoed is gedoneerd door Sympany, de stichting die het wasgoed ook na de campagne weer recyclet. Ook worden de komende weken diverse gebouwen voorzien van Italiaanse vlaggen, krijgen etalages een Italiaanse aankleding en worden op verschillende plekken in de stad Sprezzatura-banieren opgehangen.

Start bouw Rialtobrug     Op 27 mei start Steve Ellis –  in samenwerking met Hout- en constructiebedrijf Drenthen en Faber Pallets de bouw van de Rialtobrug. De raampanelen van de brug zijn ontworpen en gemaakt door leerlingen van het Dr. Nassau College (Penta) met dank aan kunstenaar Pirmin Rengers voor de artistieke begeleiding en ICO Centrum voor Kunst & Cultuur voor de organisatie.

Nieuwe eventcoördinator Vaart in Assen     Nick Steenge is de nieuwe eventcoördinator van Vaart in Assen. Hij volgt Emil Klok op die de functie tijdelijk vervulde.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.