ALESCON wordt gesplitst in Noord en Zuid

Door veranderde wetgeving is er geen bestaansrecht meer voor de sociale Werkgemeenschap ALESCON. De gemeenten ontfermen zich over de huidige medewerkers. Gevolg ALESCON wordt gesplitst in Noord, (gemeenten Assen, Tynaarlo en Aa en Hunze) en Zuid (Hoogeveen, De Wolden en Midden Drenthe). De raad stemde in met het voorstel.

Alescon Noord wordt een samenwerkingsverband met het Werkplein Drentse Aa (WPDA). Daarmee komende medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt onder de directe bemoeienis van de gemeenten te staan.

Henk Santing (PLOP) waarschuwde voor randzaken die nog niet goed geregeld zijn. “Er zijn nog wat open einden.” Bij het tot stand komen van Alescon Noord, moeten er volgens hem goed afspraken gemaakt worden, om later niet voor verrassingen te komen staan. En onder alle omstandigheden moeten de mensen centraal staan.

Lian Heijs ChrU) sloot zich daarbij aan met de oproep, “geen gesleep met mensen.” Bovendien pleitte zij er voor om de huidige kennis en kunde van Alescon in de nieuwe organisatie onder te brengen.

             

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.