8/12 Meet & Greet : Pauline Broekema “Het uiterste der zee” bij Van der Velde Boeken Assen

Zaterdag 8 december van 10.00 tot 12.00  uur is schrijfster Pauline Broekema bij ons de winkel aanwezig om haar recent verschenen roman “Het uiterste der zee. Een familiegeschiedenis”  te promoten en te signeren.

(Meet& Greet // Boekpromotie// Boekverkoop //  Signeren // Datum: dinsdag 8 december //
Tijdstip: 10.00 uur tot 12.00 uur // Locatie: Van der Velde Boeken Assen // Entree : gratis)

Foto © Merlijn Doomernik

“Het uiterste der zee” toont de veerkracht en de moed van mensen en laat op indringende wijze herleven wat door de oorlog en de tijd werd weggevaagd.

Het uiterste der zee. Een familiegeschiedenis

In een schilderachtig stadje in Noord-Groningen wonen Meijer Nieweg en Mies Wolf. Vlak voor de inval van de nazi’s zijn ze getrouwd. Hun huwelijk verbindt twee grote Joodse families uit de textiel- en de veehandel. Al snel krijgen Meijer en Mies een dochtertje, Sara, maar het jonge gezin wordt uit elkaar gerukt. Vader wordt weggevoerd. Moeder en kind duiken onder in Friesland, gescheiden van elkaar. Na de bevrijding worden Mies en Sara herenigd, maar blijkt het leven niet meer wat het beloofde te zijn.

Pauline Broekema

Pauline Broekema werd in 1954 geboren in de stad Groningen. Ze groeide op in een huis vol boeken. Dagelijks werden tenminste vijf kranten gelezen. Een opvoeding in de traditie “onderzoekt alles en behoudt het goede”,  legde de basis voor een brede belangstelling. “Ik wil nog steeds alles weten.”
Na het eindexamen havo ging ze de journalistiek in. Werkte bij Boom Pers, het Noordhollands Dagblad en Hier en Nu radio van de NCRV. Sinds 1984 is ze redacteur-verslaggever bij de NOS. Daarnaast schrijft ze. “Het schenkt me de extra verdieping waar ik naast mijn baan bij het Journaal behoefte aan heb.”
Pauline is getrouwd, moeder van drie kinderen en woont in het Gooi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.